Вашият IQ е: 59
Това е по-високо от 0.4 процента от всички резултати.

Средният коефициент на интелигентност е 100. Около 68% от хората оценяват между 85 и 115.

Фактори, влияещи върху IQ резултата

Човекът трябва да се чувства добре и комфортно, докато прави IQ тест. Има определени фактори, които могат да повлияят на IQ резултата и да доведат до по-нисък резултат:

- Ако сте направили теста твърде бързо
- Не сте се фокусирали върху въпросите
- Тревожност, стрес, депресия, дискомфорт
- Ниска мотивация
- Липса на сън

Важен ли е IQ?

Това е труден въпрос и зависи от конкретния човек. Резултатът от IQ може да бъде информативен, но понякога ненужен.

Докато хората с висок коефициент на интелигентност обикновено се справят добре в училище, често печелят повече пари и като цяло са по-здрави като цяло, резултатите от коефициента на интелигентност не предсказват непременно успеха на индивида в живота. Някои хора могат да се борят в една област и да имат слабост в един или повече видове интелигентност, но биха могли да се представят отлично в други области.

Експертите предполагат, че други важни елементи допринасят за успеха в живота, включително социални и емоционални фактори, амбиция, мотивация, възможности. Важно е да запомните, че тестовете за интелигентност са само мярка за интелигентност и повечето хора имат способността да учат, независимо от техния IQ.

Има много начини, които могат да помогнат на човек да повиши своя коефициент на интелигентност, както и да подобри мозъчната си функция, като постоянно учене на нещо ново, често четене, изучаване на нови езици, физически упражнения, правилно хранене и други дейности.

Още полезни ресурси:

» Как се измерва IQ? Среден и висок коефициент на интелигентност
» Важен ли е IQ?
» Как да повишите своя IQ и мозъчната дейност?